sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mistä retkikohteita löytyy?

Retkeilypalveluita toteutetaan erilaisilla hankkeilla, joiden jälkeen ylläpidon ja huollon ohella tulee huolehtia siitä, että tieto palveluista on käyttäjien saatavilla. Tiedonhankinnan ja tiedottamisen loputon kohtaamisongelma liittyy myös retkeilyyn. Myös kanavia retkeilypalveluista tiedottamiseen on toteutettu monesti hankkeilla, ja myös tietojen ylläpitämisestä tulee huolehtia.

Minne voisi mennä, missä olisi kivoja laavu- ja nuotiopaikkoja, retkeilyreittejä ja luontopolkuja? Vaikka näistä voisi etsiä:www.ekarjala.fi/retkikohteet
Etelä-Karjalan maakuntaportaalin osana on jo puolenkymmentä vuotta ollut retkikohderekisteri, josta löytyy noin 140 retkikohteen tiedot. Tämän portaalin tiedot tarkistetaan ja päivitetään tämän kevään aikana. Huomiota korjattavista tiedoista otetaan vastaan, vaikkapa virkistysaluesäätiön sivuilla (jotka nekin uudistetaan kevään aikana) olevalla palautelomakkeella.

Viskistys.info
Suomessa on kymmenkunta maakunnallista kunnallisesti rahoitettua virkistysalueyhdistystä, joukossa Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö. Tämä virkistysalueyhdistysten yhteinen portaali, jossa voi tutustua yhdistysten ylläpitämiin retkikohteisiin, avattiin tämän vuoden tammikuussa.

Outdoorsfinland.com
Käynnissä oleva Outdoors Finland Etelä -luontomatkailun kehittämishanke on kartoittanut retkeily-, melonta- ja pyörämatkailureittejä Etelä-Suomessa, mukaan lukien Etelä-Karjalan maakunnassa. Matkailukohteiksi soveltuvat reitit on koottu Outdoors-portaaliin, jossa on myös mielenkiintoisia artikkeleita reiteistä.
Tämäkin palvelu täydentyy vielä.

Luontoon.fi
Metsähallituksen ylläpitämät kohteet koko maassa. Metsähallitus markkinoi sivustoa mainoslauseella 'Luontoretken alkupiste'. Valitettavasti täältä löytyy vain yksi kohde Etelä-Karjalan maakunna alueelta, sen Siikalahden lintujärvi Parikkalassa. Kansallispuistojen retkeilypalveluista on tällä sivustolla kattavat tiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti